Historien bak De Norske Lenker Drammen.

Lenkene i Drammen ble stiftet 4. mars 1988. Tilfeldigheter gjorde at fire beboere på Tyrifjord Behandlingssenter, en fra Modum og tre fra Drammen var innlagt samtidig for sine rusproblemer. 

Enda en tilfeldighet gjorde at noen fra Lenkemiljøet i Oslo holdt en informasjon på Tyrifjord.

De gjorde et så bra inntrykk at bare noen dager etter var disse fire på sitt første møte i Oslo.


Det ble flere møter både under oppholdet på klinikken og etter utskrivelse. De gjorde den erfaringen at dette faktisk fungerte. Samværet med andre rusavhengige gjorde det lettere å holde seg unna rusen. Det ble en gode rutine for tre av disse beboerne å reise til Oslo for et ukentlig møte.


Snart ble det snakk om å stifte sin egen gruppe i Drammen. Snøballen hadde begynte å rulle og takket være Tyrifjord Behandlingssenter, Buskerud Fylke, Drammen Kommune, og en av disse fire beboerne , kunne De Norske lenker Drammen starte sin virksomhet i Drammen 4. mars 1988.


Gruppas første lokale lå i Bjørnstjerne Bjørnsons gate, men etterhvert ble flytting til Amtman Blomsgate, som i mange år var et flott tilholdssted. I dag holder gruppa hus i Hauges gate 24, men vil i løpet av sommeren flytte nok en gang. Denne gang til Nedre Storgate 58.


Lenkene vil uansett hvor vi er holde åpent for mennesker med et rusproblem. Det er mye rutine og erfaring blant våre medlemmer og erfaring i denne bransjen» er det viktig å lytte til.

Du kvinne eller mann er velkommen i fellesskapet vårt.